Renault Megane

Aanvraag offerte Download de e-brochure

De nieuwe Renault Megane was één van de eerste Renaults, samen met de gloednieuwe middenklasser Talisman, waarin de nieuwe look naar voren komt.

Ook in technisch opzicht, zijn veel van de nieuwigheden van de Talisman ook bij deze compacte middenklasser terug te vinden. Deze nieuwe Renault Megane 2017 staat sinds het eerste kwartaal van 2016 in de showroom, maar er valt eindeloos over te vertellen.

De nieuwe Megane 2017: sportief en dynamisch

De nieuwe Renault Megane wil u zowel met z’n design als z’n technische capaciteiten verleiden. Als we het eerst over het design hebben, dan springen de ‘nieuwe’ LED-koplampen in het oog, dankzij het kenmerkende ‘haakje’, dat u ook al bij de nieuwe Talisman kon zien. Ook de achterlichten zijn opvallend: ze zijn zo ver naar het midden doorgetrokken, dat ze bijna een horizontale lijn vormen, enkel onderbroken door het Renault-logo. LED-daglichten zijn standaard; optioneel kan u er nog voor kiezen om ook de dim- en grootlichten met LED-techniek te laten uitvoeren.

Aan ruimte geen gebrek. De nieuwe Megane 2017 is 6,4 centimeter langer dan z’n voorganger (nu 4,36 meter). Ook de wielbasis is langer geworden (nu 2,67 meter) waardoor de passagiers op de achterbank nu over 2 centimeter meer beenruimte beschikken. Met 384 liter kofferbakruimte, biedt de nieuwe Renault Megane u één van de grootste kofferbakken in het huidige C-segment.

In de voorbumper zitten koelvinnen, die automatisch kunnen sluiten om de luchtweerstand te verkleinen. Het hele design ziet er aerodynamisch uit, met sensuele welvingen, fraaie schouders en strakke en precieze lijnen. Deze vierde generatie Megane ziet er opvallend sportief uit; mede daardoor heeft de Franse autoconstructeur besloten dat er van deze Renault Megane nieuw model geen coupé-versie komt. Of er nog een opvolger komt voor de Renault Megane Cabrio, is nog niet bekend.

Nieuwe Renault Megane GT

Liefhebbers van sportief rijden, kunnen hun hart evenwel ophalen aan de GT-versie; met 205 pk Megane GTsterk benzineblok en automatische zeventraps EDC-automaat met dubbele koppeling en schakelpeddels. Iets later in 2016 werd de GT ook verkrijgbaar met een 165 pk-dieselmotor. De 4Control-technologie werd door de ingenieurs van Renault Sport speciaal voor de nieuwe Megane GT afgesteld en zal u een bijzonder sportieve rijervaring bieden.

De reguliere Megane, of Megane berline genaamd, is verkrijgbaar met verschillende motoren: een 110 pk en 130 pk dieselmotor of een TCe 1.2-blok benzineversie met 100 pk en 130 pk. In 2017 volgde nog een nieuwe dieselmotor met hybride-assistentie, deze is verkrijgbaar in de Renault Scenic en Grand Scenic. Dit is een zogeheten ‘mild hybrid’ die remenergie opslaat om te hergebruiken.

Nieuwste technieken aanwezig in de nieuwe Renault Megane 2017

De nieuwe generaties Renault, waarvan deze Megane en de Talisman de voorbodes zijn, staan op eenzelfde nieuw platform, wat betekent dat veel technieken die vroeger aan grote modellen voorbehouden waren, nu ook in de nieuwe Megane terug te vinden zijn. Denk maar aan een adaptief onderstel, 4Control vierwielbesturing en de nieuwste actieve veiligheidssystemen.

Innovaties op het Dashboard van de Megane

renault megane dashboard

De nieuwe Renault Megane is uitgerust met tal van intuïtieve technologieën, die u als bestuurder vanuit een heuse cockpit kan besturen. Het dashboard ziet er zeer opgeruimd uit, maar het inklapbare head-up kleurendisplay, een 7 inch instrumentarium en het 7 inch of 8,7 inch R-Link ‘tablet-achtig’ aanraakscherm in de middenconsole zorgen dat u met één enkele vingerknip uw rijbeleving grotendeels zelf kan bepalen. Het Multi-Sense®-systeem, waarmee al eerder de Espace en Talisman werden uitgerust, is ook voor de Megane verkrijgbaar. Hiermee kan u op basis van 5 standen Comfort, Sport, Eco, Standard en Perso, het rijgedrag van uw auto en de sfeer binnenin afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren. Liefhebbers van muziek, kunnen kiezen voor een Bose-geluidsinstallatie.

Innovaties op vlak van veiligheid

Er is ook heel wat technologische innovaties op het vlak van veiligheid, zoals adaptieve cruise control, automatisch noodremsysteem, rijstrooksignalering, Safe Distance Warning, een waarschuwingssysteem voor het overschrijden van de maximumsnelheid (gekoppeld met verkeersbordherkenning), Blind Spot Warning, grootlichtassistentie en Easy Park Assist voor automatisch parkeren.

Nieuwe Renault Megane Estate 2017

Toch nood aan een grotere kofferruimte? Er is ook nog een nieuwe Megane Grandtour, opvolger van de Renault Megane Break.

Renault Megane