Renault Espace - zin in een testrit?

Renault Espace 2015

Renault Espace: make your time great

Zin in een testrit met de Nieuwe Renault Espace? Zo ervaart u zelf het fantastische rijcomfort en de luxuezue afwerking.

Maak een testrit

Met de Nieuwe Renault Espace blaast u uw dagelijkse routines nieuw leven in. Zijn overweldigend comfort en zijn ongelofelijke baanvastheid maken van elke rit een moment van rust dat u even weghaalt uit de rush van de tijd.

De Nieuwe Renault Espace combineert de troeven van een SUV en een monovolume met het luxueuze comfort en het dynamisme van een limousine uit het topgamma. Zijn technologische vernieuwingen bieden u een onvergelijkbaar rijplezier.

  • bijzonder efficiënte ENERGY-motoren
  • CO2-uitstoot van slechts 116 g/km
  • gemiddeld verbruik van 4,4 l/100 km
  • fiscaal aftrekbaar tot 75 %
  • netto VAA vanaf 103 €/maand
  • Easylease-aanbieding vanaf 349 €/maand zBTW
  • verkrijgbaar met of plaatsen

Renault Espace 2015 test: gezinswagen opnieuw uitgevonden

Wie de Renault Espace 2015 test, kan niet anders dan ervaren dat Renault dé ruimtelijke MPV van weleer heeft getransformeerd tot een vooruitstrevende crossover met een luxe uitstraling. Renault heeft met de nieuwe Espace 2015 niet (meer) de ultieme gezinswagen neergezet, maar springt mee op de trend van SUV’s. We zetten enkele resultaten neer, die uit een onafhankelijke test Renault Espace 2015 naar voren zijn gekomen.

De nieuwe Renault Espace op maat van uw behoeften

Als u er de resultaten van de Renault Espace testen op naleest, merkt u allereerst dat het niveau van luxe aanspreekt. Als bestuurder heeft u bijna het gevoel op een troon te zitten. De voorstoelen zitten zeer ruim en comfortabel, zijn voorzien van stoelverwarming en dankzij de extra zijruiten bij de buitenspiegels heeft u een groot gevoel van ruimte. Dit wordt nog eens beklemtoond door de grote panoramische voorruit, die doorloopt tot boven de voorstoelen. Het zicht naar achteren is iets minder goed. Er is een vrij grote blinde hoek. Opties als een achteruitrijcamera en parkassist lossen dit euvel echter snel op.

Wie de Renault Espace 2015 test, is ook zeer te spreken over de mogelijkheid om de auto volledig naar eigen voorkeur in te kunnen stellen. In de nieuwe Espace kan u met het Multi-Sense®-systeem kiezen uit vijf standen: Comfort, Sport, Eco, Standard en Perso. Een snel reagerend gaspedaal of juist niet? Comfortabel afgestelde dempers of liever wat strakker afgesteld? Geen probleem! Ook de mate van hulp door de stuurbekrachtiging is persoonlijk in te stellen.

U bedient de meeste functies van uw nieuwe Espace met behulp van een opstaand beeldscherm in de opvallende zwevende middenconsole. Het infotainment-systeem kan u echter niet alleen met het touchscreen bedienen, maar ook met de centrale draai-drukknop of met spraakcommando’s. De Espace heeft ook nog een head-up display, waarop u de gegevens over snelheid en navigatie kan lezen.

Prestaties en comfort getest

De Renault Espace test wijst verder uit dat de motor ruim voldoende presteert. De motor in de Renault Espace is een doorontwikkeling van de motor uit de Renault Clio RS. Omdat de Espace echter een stuk zwaarder is, moet deze relatief kleine turbomotor goed zijn best doen, maar dankzij de nieuwe automaat met dubbele koppeling is het vermogen voldoende te noemen. De motor kan comfortabel of sportief afgesteld worden. In de sportieve stand weerklinkt het motorgeluid van een sportwagen over de luidsprekers… een leuke bonus voor wie houdt van sportief rijden.

Vernieuwend voor de nieuwe Espace, is het 4Control-systeem, waardoor de achterwielen kunnen ‘mee-sturen’. Hierdoor is het sturen een stuk makkelijker dan dat u bij zo’n grote auto zou verwachten en is deze Espace ook uiterst wendbaar in de stad. Op de snelweg geeft het u het gevoel dat de auto één is met de weg. De auto is verder nog voorzien van alle luxe en veiligheidsvoorzieningen die tegenwoordig gewenst zijn, zoals onder meer een cruise control die zich aan kan passen aan de snelheid op de matrixborden en die u waarschuwt als u onbedoeld de rijbaan verlaat.

De conclusie van de test Renault Espace 2015 is zeker en vast positief te noemen. Maar het beste overtuigt u uzelf, wanneer u zelf de Renault Espace 2015 test. Bij officiële Renault garage Marco Motors in Deurne kan u dit nieuwe topmodel van Renault uitgebreid komen bekijken en uittesten.

Maak een testrit

Lees meer